Eget avhämtningsställe

Med tjänsten Eget avhämtningsställe kan du styra dina försändelser som ska hämtas ut på ett av Åland Posts betjäningsställen till det postkontor eller ombud som passar dig bäst. Du kan t.ex. styra om dina postkontorspaket till ett betjäningsställe som är närmre ditt jobb, eller till ett som har mer passande öppettider för just dig. Tjänsten är avgiftsfri och du väljer själv hur länge den ska gälla.

Tänk på att:

  • försändelser som är skickade med tjänsten Noutopiste styrs inte om, utan skickas till det betjäningsställe avsändaren beställt dem till.
  • om en paketautomat finns i anslutning till betjäningsstället väljer Åland Post om försändelsen läggs i paketautomaten eller om den ska hämtas över disk. Detta beror på att alla paket inte ryms in i automaterna, att avsändaren beställt tilläggstjänster som kräver personlig kvittering eller att du som mottagare ska betala moms.
  • tjänsten upphör om du flyttar. Om du vill ha kvar samma avhämtningsställe bör du samtidigt som du gör en adressändring gå in och registrera tjänsten på nytt.
  • tjänsten gäller endast paket där det inte ingår utkörning. Utkörning ingår normalt för 14-paket, 9-paket, 21-paket, TNT, Fedex, EMS, DPD och DHL Express.

Tjänsten Eget avhämtningsställe är ny tjänst som tas i bruk. Ta gärna kontakt med oss om du har synpunkter eller frågor. Tel: 636 624 E-post: kundtjanst@alandpost.com