Eget avhämtningsställe

Med tjänsten Eget avhämtningsställe kan du styra dina försändelser som ska hämtas ut på ett av Åland Posts betjäningsställen till det postkontor eller ombud som passar dig bäst. Du kan t.ex. styra om dina postkontorspaket till ett betjäningsställe som är närmre ditt jobb, eller till ett som har mer passande öppettider för just dig. Tjänsten är avgiftsfri och du väljer själv hur länge den ska gälla.

Tänk på att:

  • försändelser som är skickade med tjänsten Noutopiste styrs inte om, utan skickas till det betjäningsställe avsändaren beställt dem till.
  • oförtullade försändelser stannar först i tillfälligt lager (Mariehamns postkontor eller Sviby postteminal). När de är förtullade förs de till valt avhämtningsställe.
  • om en paketautomat finns i anslutning till betjäningsstället väljer Åland Post om försändelsen läggs i paketautomaten eller om den ska hämtas över disk. Detta beror t ex på att alla paket inte ryms in i automaterna eller att avsändaren beställt tilläggstjänster som kräver personlig kvittering
  • tjänsten upphör om du flyttar. Om du vill ha kvar samma avhämtningsställe bör du samtidigt som du gör en adressändring gå in och registrera tjänsten på nytt.
  • tjänsten gäller endast paket där det inte ingår utkörning.

Ta gärna kontakt med oss om du har synpunkter eller frågor. Tel: 636 624 E-post: kundtjanst@alandpost.com